All About Tulips ook voor u?

Door onze gezamenlijke expertise zijn wij in staat om uw product op een bijzondere en vernieuwende manier naar buiten te brengen.

 
Onze aanpak:  u laat ons weten welk product u in de schijnwerpers wilt zetten. In onderling overleg bedenken we met u op welke manier dat het beste kan.
 
VOORJAARSBOLLEN
Voorjaarsbollen zijn onmisbaar, of het nou om botanische krokussen of langstelige tulpen gaat. Voorjaarsbollen vormen het ultieme voorgerecht in de tuin en hun toepasbaarheid is veelzijdig: geschikt voor kleurrijke ‘bollenborders’, als verwildering onder bomen en heesters of als subtiel accent in de vasteplantenborder.
 
Tulpen als hoofdrolspelers in een ‘bollenborder’ die minstens zes weken lang kleur geeft. Zowel kleursamenstelling als een basislaag en een tweede laag daarboven dragen ertoe bij  dat de tulpen volop aandacht krijgen.
 
 
Narcis ‘Geranium’ voldoet prima als toevoeging aan een natuurlijke beplanting onder bomen en heesters.
 
Allium atropurpureum is een blikvanger in de bloemenweide-achtige border, produceert spectaculaire  zaadhoofden en komt jaarlijks goed terug.
 
ZOMERBOLLEN
In de veelheid aan vormen en kleuren die de zomertuin laat zien geven zomerbloeiende bollen net dat extra, soms bijna exotische accent. Ook deze groep bolgewassen kan op allerlei gebied ingezet worden: in borders, potten, schalen en kuipen, in hanging baskets….mogelijkheden te over.
 
 
Dahlia’s bijvoorbeeld: bij uitstek dé zomerbollen die zich goed manifesteren in de vasteplantenborder. Hun langdurige bloei en grote verscheidenheid in vormen en kleuren maken elke border tot ver in het najaar bijzonder aantrekkelijk.
 
 
Lelies zijn bijna overal inzetbaar: in combinatie met vaste planten, in de eenjarige zomerbloemenborder en ook tussen bloeiende heesters; hier Lilium ‘Casa Blanca’ temidden van hortensia’s.
 
 
Minder bekende zomerbollen zijn Zantedeschia’s: planten met een enorme variëteit in kleuren en daarnaast heel decoratief blad. Een opvallend element in de zomerbloeiende border, maar ook zeer geschikt voor in potten en bakken.
 
VASTE PLANTEN
Vaste planten behoren tot de basisinrichting van iedere tuin maar veel soorten presteren ook geweldig in openbaar groen. Dankzij het enorme aanbod aan soorten zijn vaste planten op velerlei manieren en in oneindig veel combinaties inzetbaar. Van bodembedekkers tot oogverblindende solitairen: om vaste planten kan je niet heen!
 
 
Als het gaat om een specifieke soort die belicht moet worden, is het essentieel dat die plant zo optimaal mogelijk getoond wordt. Dat kan bijvoorbeeld door hem te laten ondersteunen door andere soorten die er extra waarde aan geven en die  het beste in de te promoten soort naar boven halen. Zoals hier, waar Lysimachia ciliata ‘Firecracker staat te schitteren met Alchemilla mollis.
 
 
Vooral op grotere oppervlaktes (in openbaar en semi-openbaar groen) wordt de onmisbaarheid van vaste planten zichtbaar en is het de combinatie van soorten die een bepaalde sfeer doet ontstaan. 
 
Siergrassen vormen een aparte groep met een enorm potentieel. Ze brengen luchtigheid in iedere beplantingssamenstelling, hebben ook  een hoge sierwaarde in najaar en winter en in combinatie met elkaar is het resultaat soms ronduit spectaculair; hier Imperata cilindrica ‘Red Baron’ en Festuca glauca.