Stinzebollenplan

Stinzebollenplan voor "De Hartekamp"

All about tulips heeft in het najaar van 2012 een voorjaarsbeplanting gerealiseerd  de unieke tuin: Overplaats van buitenplaats ‘De Hartekamp’ in Heemstede-Bennebroek. Jacqueline van der Kloet tekende voor het concept-beplantingsvoorstel en Frans Roozen zorgde voor de beplanting. In november werden met medewerking van een grote groep vrijwilligers 130.00 stinzenbollen in 40 soorten en variëteiten aan de grond toevertrouwd.

In opdracht van de eigenaar ‘Landschap Noord Holland’, werd All about tulips gevraagd om een plan te maken voor deze parkachtige tuin in Bennebroek en Heemstede. De entree aan de Herenweg , het Amphitheater, de proeftuin van Linnaeus en het Zochereiland zullen vanaf dit jaar weer de uitstraling krijgen die het landgoed ooit wereldbekend maakte!  Van 1735 tot 1738 woonde de Zweedse botanicus Carl Linnaeus  als gast van de burgemeester van Amsterdam,  George van Clifford,  in de Hartekamp.Bloembollen app

Een beplantingsplan maken met bolgewassen: altijd een uitdaging! Maar in plaats van eindeloos bladeren in allerlei boeken en catalogi is er nu een superhandige app.