Ga naar de inhoud

Bloembollen App

Een beplantingsplan maken met bolgewassen: altijd een uitdaging! Maar in plaats van eindeloos bladeren in allerlei boeken en catalogi is er nu een superhandige app die je heel overzichtelijk inzage geeft in de wereld van voorjaars-, zomer- en najaarsbloeiende bolgewassen. 

Alle informatie bij elkaar in één Bloembollenapp die beschouwd kan worden als de eigentijdse vervanger van het vroegere (500+) assortimentsboekje van het Internationaal Bloembollen Centrum.

Wat je kunt verwachten wordt hieronder samengevat:

  • De app vertegenwoordigt het bloembollenassortiment dat goed verkrijgbaar is.
  • Algemene zoekcriteria op kleur, geur, hoogte, lichtbehoefte, bloeitijd, winterhardheid, bodemvochtigheid, verkrijgbaarheid en plantperiode, maar ook insectvriendelijkheid en toepassing en of het al dan niet een nieuw product is. En wat zeker meehelpt in de gebruiksvriendelijkheid: de populaire landsnaam waaronder een product soms beter bekend is.
  • Combinatietips met andere bolgewassen, een- en tweejarige seizoensplanten, vaste planten en heesters, allemaal van de hand van Jacqueline van der Kloet.
  • Alle producten zijn voorzien van een foto: geen geënsceneerde studiofoto’s, maar toepassingen in tuin of park.
  • Gemakkelijk verkrijgbaar door eenmalig € 4,99 te betalen in de Google Play Store of in de App Store.
  • De database wordt jaarlijks verder uitgebreid, zonder extra kosten.
 

Handig voor ontwerpers en tuinliefhebbers die véél meer willen weten over bloembollen en hun toepassingen: alle informatie overzichtelijk in 1 app!